úterý 9. června 2009

Ložnice

hxzekd5cg4

Ze stránky www.christy.cz

Rádi bychom Vám nabídli nejnovější trendy, ale i osvědčenou klasiku, tak aby si mohl podobu domova upravit opravdu každý.

Následující řádky vám mohou být inspirací:

Hotelová ložnice – doma

Taky vám připadá hotelové povlečení tak křehké, čisté a luxusní? Tak proč ho nemít i doma! Přetvořte si ložnici tak, aby evokovala moderní minimalistický hotelový pokoj: použijte čisté, kvalitní povlečení, moderní vázy a lehké, světlé pastelové barvy. Podívejte se na naše luxusní povlečení Indulge, z egyptské bavlny, 400TC nebo zvolte úpravu jednoduché žehlení s naším Supreme Easy Iron.

Hotel The Westin Paris, 3, rue de Castiglione 75001, Paris

Jděte na modro

Správná modrá je uklidňující, ale rozdílné odstíny mají odlišné efekty, takže následujte tyto pravidla, abyste dosáhli co nejlepších výsledků: modrá se špetkou fialového nebo růžového odstínu jsou teplejší a mohou být použity v pokojích, které nemají příliš přirozeného světla. Modrá s chladivým tónem zelené je skvělá pro slunné pokoje, kde promění sluneční světlo do zářivých chladivých a uklidňujících odstínů. Pokud si nejste jistí, zvolte světlejší barvu na zeď a intenzivnější barvy na doplňky, jako jsou polštáře nebo přehozy, tak aby pokoj nepůsobil těžkým a skličujícím dojmem. Pokud je modrá vaše barva, tak se vám jistě bude líbit naše Candy Stripe Blue.

Moderní ložnice

Podoba moderní ložnice je charakteristická čistými a křehkými tóny zvýrazněná sytě barevnými doplňky, jakou jsou tmavé exotické dřevo, kov nebo bělené dřevo. Nábytek je jednoduchý a minimalistický, s rovnými liniemi a bez dekorace. Povlečení má obvykle jednu barvu a je doplněné výraznými přehozy a polštáři. Odvážnější mohou sáhnout po extravagantních a křiklavých barvách, například avokádo, tyrkysová, kakaová nebo oranžová.

Osvětlení vždy hraje důležitou roli. Výběr a kombinace moderních světel a lamp může dodat intimnější atmosféru a měkkost pokoje.

Doplňky také mají své místo v ložnici. Hladké a hezky tvarované vázy a mísy ve stejné barvě jako vaše polštáře a přehozy dodají eleganci vaší ložnici.

Moderní ložnice vyžaduje povlečení vysoké kvality, které může mít různé odstíny sytých barev a raději než vzory, upřednostňuje rozdílné struktury tkanin od hedvábí až po satén. Bíle povlečení s vysokou dostavou vypadá křehky a čistě a je báječné do něj skočit!

Bílá ložnice

I bílá může mít zajímavá a odvážná. Čistě bílý vzhled – od stěn, koberců, povlečení, skříní, doplňků až po závěsy - je kompenzován drobnými rozdíly v povrchové úpravě zařízení ložnice a textilí. Nejlepšího výsledku dosáhnete kombinováním jemných tkanin na povlečení s hrubšími tkaninami přehozů a polštářů. Nechte se inspirovat ložnicí u povlečení Modular.

Ložnice pro romantiky

V romantické ložnici budete obklopeni doslova ze všech stran bohatými tkaninami i vzory. Nábytek je většinou dřevěný v sytých nebo bílých barvách s výraznými vzory na čalounění. V romantické ložnici nenajdete prázdné místo bez výzdoby. Pro romantiky tu máme hned několik typů – Rosalina pro rustikální vzhled, Madeleine s jemnými květinovými vzory, luxusní Peony s vyšívaými květinovými vzory nebo chladivá žákárová Carmen.

Klasická ložnice

Klasická ložnice je určena primárně pro odpočinek, zařízení a dekorace jsou charakteristické svým kontrastem. Nábytek je obvykle tmavší barvy a povlečení a dekorace stěn jsou ve světlých tónech. Klasická kolekce zahrnuje především povlečení Katie s delikátní výšivkou a maximální luxus povlečení Indulge z egyptské bavlny s dostavou 400.

Orientální ložnice

Máte dostatek prostoru a milujete jednoduché linie až strohost? Tak orientální styl je to pravé pro vás. V této ložnici není prostor pro zbytečnosti a i nábytku je spíše poskrovnu. Také povlečení bude obvykle jednobarevné a bez dekoračních prvků. Naopak sytým barvám se meze nekladou. Využijte tedy jednoduchosti povlečení Supreme Easy Iron (v úpravě jednoduché žehlení) v paletě 12ti sofistikovaných barev.

Struktura a vrstvení

Několik posledních let se struktura tkanin a jejich vrstvení pomale začíná uplatňovat v ložnicích, kde vytváří útulnou a něžnou atmosféru. Typická je kombinace hladkého hedvábného nebo saténového přehozu s jemným vlněným plédem. Zkuste sami různé kombinace textilií – načechrané polštáře a hebký satén na egyptském bavlněném povlečení.

Vzhled 5ti hvězdičkového hotelu docílíte také přidáním dalších polstářů a dekorativních polštářků – kombinujte je i s povlaky na polštáře z jiných druhů povlečení v podobném nebo naopak kontrastním tónu. Večer je shoďte z postele na zem a ráno naházejte ledabyle nahoru. Také s nimi můžete plácnout chrápajícího manžela po hlavě!

Chcete víc? Tak se podívejte, co nového nabízíme v naší kolekci pro letošní jaro a léto: Dále....